البادنجان محشي بالكفته
السلام عليكم
اكلة لذيذة جدا جدا بالباذنجان وحتى الناس اللي ما يحبوش الباذنجان انا متاكده اذا جربوها رايحين ياكلوها
تعالو معي
المقادير
باذنجان من الحجم المتوسط
للكفته
,لحم مرحي , راس بصل مفروم ناعم , 3 اسنان من الثوم مهروسين , قليل من البقدونس مقطع ناعم , قرن فلفل اخضر حار حسب الرغبه . ملعقه صغيرة من معجون الطماطم , البهارات فلفل اسود و قرفة و قرنفل جوزة الطيب
الصلصة
حبتين طماطم
2 بصل متوسطة الحجم
3 الى 4 سنن ثوم
بقدونس مكعب جومبو معجون طماطم ملعقه طعام كبيره فليفلة حلوة 2 قرون فليفلة متوسط الحرورة حسب الرغبة
الطريقه اشرحها مع الصور
ونبدأ باذن الله
الباذنجان يقشر مقلم ويقطع حلقات للثلثين تقريبا بحيث يبقى عالق من طرف واحد ومينقطعلكش كما تقليه يكون ماسك روحو كما الصور
ثم يقلا بالزيت نصف قليه حتي يكون لونه اشقر فاتح
وهده مقادير حشي البادنجال
وفي صينية الفرن رايحين انقطعوا حبتين طماطم وراسين بصل ومن 4 الى5 سنتين ثوم و2فلفلة حلوة الاولى قطعيها والثانية اتركيها على طبيعتها ومكعب جومبو وبقدونس اتركيهم في الصينية مع رشة ملح وفلفل
نرجع الى البادنجال ونحشيه كما في الصور
ونحطها في الصينية فوق الخضار
والكفته لي تقعد عندك اعمليها اصابع وضعيها بين الحبات البادنجال
وبعد دالك
بعدين دوبي معجون الطماطم في كاسين ماء
بحيث لا يكون البادنجال مغطي كليا
وبعدين حطيهم في الفرن لكي تطيب حوالى 40 45 دقيق وهى في الفرن
وهدهيا بعد ماطابت
وتقدم مع الارز الساخن ولي حاب يكلها مع الخبر تاني همممممممممممممم يا سلام بجنن وهدا الطبق لكم يا غالين انشاء الله يعجبكم وشهية طيبة ورمضان كريم
باي الى وصف اخرى انشاء الله